PočetnaULTRA LIGA DRAVA
ULTRA LIGA DRAVA

ULTRA LIGA DRAVA (ULID)

8. ULID 2016. - NAJAVA I PROPOZICIJE

UKUPNI POREDAK 2016. 

ULID VJEČNA TABLICA - ŽENE

ULID VJEČNA TABLICA - MUŠKI

  

8. ULID  - SEZONA 2016.

Prošlogodišnjih 38 takmičara po kolu nagnali su nas da i ove godine nastavimo sa organizacijom i provedbom popularne Ultra-lige. Kao što je i praksa Ultra -lige da svake godine nešto promijenimo pa smo tako i ove godine dodali jednu novu lokaciju na kojoj će se trčati a i izmijenili smo dužine nekih utrka.

Ligu smo smanjili za jedno kolo zbog gužve u trkačkom kalendaru, pa smo tako privremeno izbacili utrku na jedan sat. Ali ako se nađe neki slobodan termin možemo je naknadno uvrstiti u kalendar.

Propozicije su iste kao i lani, boduju se sva kola + eventualno dodatno kolo ako ga bude. Ukupni poredak na kraju lige prenosi se u vječnu tablicu Ulid-a

Medalja , majica i ostalih uobičajenih stvari koje idu uz to neće biti(za sada), ali zato obećajemo  da će biti dobrih i zanimljivih utrka uz pošteno suđenje ljudi iz organizacije.

Raspored kola

  

1.KOLO31.03.u 17:30h - 5000 metara  - stadion „Sloboda"ili proljetni štoping

 - klasična stadionska utrka na otvaranju sezone, trči se po jakosnim skupinama, startnine nema.

2.KOLO  03.05. u  18:00hutrka sa dva starta , prvo se trči 2500 metara (1 krug)  nakon pauze od 10 minuta(pauza počinje kad zadnji trkač uđe u cilj) trči se još 5000 metara(2 kruga), vremena oba dvije utrke se zbrajaju , pobjeđuje takmičar sa najboljim vremenom iz obje utrke

 - start kod nove dvorane na Dravi, trči se nasipom i uz korito Drave-   -  još jedna tradicionalna utrka u kalendaru Ultra lige, startnine nema.

3.KOLO 29.06. 18:00h    - štafete 4x3000 metara                                                                     - utrka se odvija na lokaciji koju smo prvi puta isprobali lani i pravo je osvježenje , startnine nema, štafetu sačinjavaju dva člana koji trče naizmjenično, a biraju se po principu da trkač sa lošijim vremenom izvlači trakča sa boljim rezultatima

- start i zona izmjene štafeta je ispred planinarskog doma „Ledinec" u selu Škriljevac

  

4.KOLO 17.07. u 9:00       -kronometarska utrka po Ivančici

             - hit utrka lanjske sezone, dužina staze je 15700 metara , start utrke je kod izvora Žgano vino gdje će ujedno biti i cilj utrke, trkači startaju pojedinačno u razmaku od jedne minute tako da najprije startaju sporiji trkači pa prema najbržim, trči se prema Prigorcu cestom preko Prekrižja do planinarskog doma na vrhugdje će  biti okrepna stanica i kontrola, pa isključivo cestom do izvora Žgano vino gdje će biti cilj i još jedna okrepna stanica. Staza će biti obilježena na najvažnijim punktovima.Startnina 20 kuna . Lani je utrku završilo 34 takmičara .

  

5.KOLO u 05.08. (praznik) u 9:00     - Utrka na Ravnu Goru

- da bi utrku učinili još zanimljivijom produžili smo stazu na 8000 metara, start je kao i do sad kod lovačke kuće na kraju Žarovnice trči se pored platoa paraglajdera prema planinarskom domu Pusti Duh ( drugi planinarski doma na Ravnoj gori) gdje je okretište, vraćamo se natrag i cilj je na istom mjesto kao i prijašnjih utrka samo što se ovaj puta u cilj ulaz s druge strane. Stratnina za utrku je simboličnih 20 kuna.

    -

6.KOLO 06.09. u 18:00    -10000 metara stadion „Sloboda" ili jesenski štoping

            - kao i utrka na  5 km trči se po jakosnim skupinama, startnine nema

7.KOLO 18.10. u 17 :00   - 1500 metara po bedemima i oko Starog grada - tradicionalna utrka kojom završava sezona, startnine nema.

Organizator ima pravo na izmjenu  satnice i propozicija svake pojedine utrke (vremenski uvjeti, itd......) o čemu će trkači biti obaviješteni preko web stranice TK Marathon 95.

Termini lige ne poklapaju se sa terminima  ostalih liga a  vodili smo računa da izbjegnemo i termine nekih većih trkačkih događanja u Hrvatskoj.

Sistem bodovanja ostaje isti: 1.mj.-100 bodova, 2.mj.-95 bodova, 3.mj.-92 boda, 4.mj.-90 bodova, 5.mj.- 89 bodova i svako mjesto dalje jedan bod manje.

Sve obavijesti, najave, rezultate i ostale informacije možete pratiti na www.marathon95.hr

Ostale informacije : 099/2653-106 Ladislav Gregorinčić ili 099/5028-202 Antun Belošević

Org. Odbor Ultra - lige T&S