PočetnaZanimljivostiMaratonske priče za svakoga
« Zanimljivosti

Maratonske priče za svakoga

S obzirom da se bliži početak sezone maratona, tj. pripreme za maraton su u tijeku, odnosno za najhrabrije samo što nisu počele a maraton je za 2 mjeseca, pokušaćemo na ovoj stranici obrađivati maratonsku tematiku malo drugačije

Fotografija vijesti

Neće to biti klasične priče o treninzima, intervalima, tablicama, očekivanim vremenima i slično, nego pripovjetke i ispovjesti iz pera samih maratonaca koji su jednom ili više puta prolazili kroz to "zabavno putovanje" dugo 42195m.

U takvim pričama mnogi će se naći jer maraton je maraton, svi smo učili na vlastitim greškama, neki će namirisati krv i krenuti za njenim mirisom do startne crte pa da i oni vide šta je to maraton te kasnije i oni svoju priču dodaju na listu.

Pozivamo sve koji su ikada napisali nekakvu maratonsku priču da nam je dostave na e-mail adresu maraton@marathon95.hr pa ćemo je s veseljem objaviti.

A oni koji će trčati maratone nek vrijeme u trku krate sa razmišljanjem o onome što će poslije pisati :-)

Za početak zanimljivi tekstovi koje su neki već čitali ali imaju maratonsku povijest pa ih nije loše ponoviti. Možda čak i prije svakog maratona :-)


PLANOVI, TABLICE, ŽELJE I NADANJA

Pisac: Saša Antić, maratonac, pisac, matematičar...


MARATONCI TRČE PRVI KRUG

Autor: narodni maratonski spisatelj s kraja 20. stoljeća

 

FAJTER

Još jedan vrijedan maratonski esej pisca "3 u 1" Saše Antića koji bi sigurno našao mjesto u nekom hipotetskom udžbeniku "Maraton za svakoga" :-)

 

SERBUS DRAGI ZAGREB MOJ

„Potresna" maratonska priča o prvom maratonu u svom rodnom gradu

Izvođač radova: Saša Moslavac ,nekad samo liječnik, sada uz sve ostalo i pravi sportski man&jak :-)

 

BILO MI JE PRVI PUT ...

Goran Pongračić opisuje koliko je krvi i suza ostavio na zagrebačkim ulicama trčeći svoj premijerni maraton

 

KRBAVSKA BITKA NA ULICAMA FERRARE

Kako je Siniša Car vidio dijelove Krbavske bitke ( a kak on zna kak to izgleda ? ) trčeći maraton (e to sad zna kak izgleda) ulicama Ferrare

 

VŽ MARATONCI U TREVISU

Izvještaj Vjerana Frišćića sa maratonskog izleta ekipe iz Marathona95 u Trevisu 2008. godine. Dokaz da maraton traje jako duuugggooo...toliko da se temperatura od starta do cilja promijeni za 17 stupnjeva !!!


Objavljeno 18.02.2011. u 15:55
RSS komentara Dodaj komentar

nužno
nužno